Samla lånen

Det är onödigt dyrt att betala på flera olika lån med höga räntor. Har du många dyra krediter? Då har du förmodligen också onödigt höga utgifter varje månad. Genom att samla dina olika lån till ett enda lån genom en refinansiering så kan du minska på dina månatliga utgifter och få en bättre ekonomi.

Fyll i och skicka in din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket du kan låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det högsta beloppet du kan ansöka är 500 000 kr. Gör en kalkyl innan du väljer att ta ett lån så du ser att du klarar att betala ränta och amortering på lånet även vid eventuella räntehöjningar. Tänk också på att om du ansöker om höga belopp kommer inte alla anslutna banker att få din ansökan.

Vilka banker samarbetar Spara med?

Lendo banker, Advisa banker, Zmarta banker, Axo Finans banker, Direkto banker, Compricer banker, Consector banker, Leta Lån banker, Loanmarket banker, MyLoan banker, Reducero banker, Lendify banker, Freedom Finance banker, WebFinance banker, Arcadia Finans banker, Creditfinder banker, Anslutna banker

Vilka är grundkraven för att få låna?

Grundkrav för lån över 30 000 kr
✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Har en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kr
✓ Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Grundkrav för lån under 30 000 kr
✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Har en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kr

Vilken ränta får jag?

Den ränta bankerna erbjuder beror på dina förutsättningar. Eftersom det är en risk för banken att låna ut pengar är den ränta du får kopplad till hur stabil ekonomi du har. Om du har en stabil ekonomi får du en bättre ränta. Tänk också på att den ränta du erbjuds är rörlig och räntan kan komma att förändras under lånets löptid.

När behöver jag medsökande?

I vissa fall kan det hjälpa om du har en medsökande för ditt lån. Samma förfarande med kreditupplysning gäller för medsökande i de fall du väljer att ha det. Bankerna har olika krav vad gäller medsökande, vissa aktörer kräver att du har medökande om du vill låna ett högt belopp. Om du väljer att ha en medsökande måste du givetvis be om dennes godkännande innan du skickar in ansökan. Det kan uppkomma fall där du skickar in en ansökan med medsökande men banken anser att du inte behöver denna för att bevilja lånet. I dessa fall får du meddelande om detta i den offert du får från banken.

Hur fungerar det när jag vill omförhandla lån?

Du kan via denna tjänst omförhandla dina existerande privatlån. Du fyller då i uppgifter om dina existerande lån och bankerna ger dig ett erbjudande om vad de kan erbjuda dig för villkor om du samlar lånen hos dem. När du sedan ska lösa lånen kan i vissa fall den nya aktören hjälpa dig eller så löser du det på egen hand.

Kan jag göra flera ansökningar?

Om du av någon anledning vill göra en till ansökan om privatlån måste du vänta fem kalenderdagar från att du har gjort en ansökan tills du kan göra en ny. Det är dock inte att rekommendera att göra flera ansökningar på kort tid. Tänk igenom hur mycket du behöver låna och om du tror att du behöver en medsökande innan du skickar in din ansökan.

Så fungerar det

Börja med att fylla i formuläret. Du kan låna upp till 500 000 kr.

Hitta ett lån som passar dig bäst

Jämför privatlån och låna upp till 500.000 kronor.

Samla lån – lös dyra lån och krediter

Låna till bilköp? Jämför räntor här först!

Hitta det bästa kreditkortet‎

Nyhetsbrev
Få information om sparande, ekonomin och aktier varje vecka direkt i din mail.
E-post