Bolån

  Säker anslutning
Din säkerhet är viktig för oss.
Därför är denna anslutning krypterad.
  I samarbete med UC
Genom vår tjänst får du endast en kreditförfrågan i din historik.

Hus – Boendet – Lägenhet – Egen insats

Funderar du på att köpa lägenhet, villa eller sommarnöje?

Se till att du är väl förberedd när du ger dig ut på bostadsmarknaden. Innan du börjar gå på villa eller lägenhetsvisningar så bör du ha en väl genomgången budget. Detta så att du vet redan innan du börjar med budgivningen hur högt du kan buda på boendet. Det är lätt att dras med i budgivningen så man skall vara väl förberedd.

Du som köper ett hus eller en lägenhet har en undersökningsplikt. Detta innebär att du ska undersöka i vilket skick objektet är. Det är därför mycket viktigt att man är noggrann när man går på visning och ställ eventuella frågor till mäklaren. Tag med papper och penna så kan du skriva ned dina frågor i förväg och hålla reda på svaren. Du kan även låta en egen besiktningsman inspektera lägenheten om du känner dig osäker.

Tänk på att lägga fokus på rätt saker när du går på visning. Att huset eller lägenheten ligger i ett område du gillar, är i fint skick och har en bra planlösning är förstås viktigare än detaljer såsom ytskiktet eller färgerna, detta är saker som man själv med lite händighet kan ordna till.

Förbered dig noga innan du slår till. Gå på flera husvisningar och ställ många frågor till mäklare och säljare. Ju mer du kan, desto enklare blir det att slå till när du har hittat drömhuset.

Låna till kontantinsatsen?

Bäst är såklart om du kan finansiera din egna kontantinsats med sparade pengar. Detta är ingen enkel uppgift med tanke på dagens bostadspriser. Kanske kan du låna av föräldrarna om du är en förstagångsköpare och föräldrarna har sparat kapital. Om du inte har några pengar sparade är ett alternativ att ansöka om ett privatlån för att finansiera kontantinsatsen.

Nyhetsbrev
Få information om sparande, ekonomin och aktier varje vecka direkt i din mail.
E-post