Vanliga frågor och svar

Hur mycket du kan låna beror på dina ekonomiska förutsättningar. Det högsta beloppet du kan ansöka är 500 000 kr. Gör en kalkyl innan du väljer att ta ett lån så du ser att du klarar att betala ränta och amortering på lånet även vid eventuella räntehöjningar. Tänk också på att om du ansöker om höga belopp kommer inte alla anslutna banker att få din ansökan.

Ansök om lån här!

Collector Bank, Nordax Bank, Ikano Bank, Villabanken, FOREX Bank, MedMera Bank, Svea Ekonomi, Santander Consumer Bank, KonsumentKredit, Marginalen, Resurs Bank, MoneyGo, SevenDay, BIGBANK, Avida Finans, Credento, LEASY, ICA Banken, Thorn, re:member

Ansök om lån här!

Grundkrav för lån över 30 000 kr
✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Har en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kr
✓ Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Grundkrav för lån under 30 000 kr
✓ Vara minst 18 år
✓ Vara folkbokförd och skriven i Sverige
✓ Har en fast inkomst från arbete eller pension
✓ Årsinkomst på minst 110 000 kr

Ansök om lån här!

Den ränta bankerna erbjuder beror på dina förutsättningar. Eftersom det är en risk för banken att låna ut pengar är den ränta du får kopplad till hur stabil ekonomi du har. Om du har en stabil ekonomi får du en bättre ränta. Tänk också på att den ränta du erbjuds är rörlig och räntan kan komma att förändras under lånets löptid.

Ansök om lån här!

I vissa fall kan det hjälpa om du har en medsökande för ditt lån. Samma förfarande med kreditupplysning gäller för medsökande i de fall du väljer att ha det. Bankerna har olika krav vad gäller medsökande, vissa aktörer kräver att du har medökande om du vill låna ett högt belopp. Om du väljer att ha en medsökande måste du givetvis be om dennes godkännande innan du skickar in ansökan. Det kan uppkomma fall där du skickar in en ansökan med medsökande men banken anser att du inte behöver denna för att bevilja lånet. I dessa fall får du meddelande om detta i den offert du får från banken.

Spara.com hjälper bankerna att träffa nya kunder. Det innebär att den bank som ger dig bäst erbjudande får en ny kund, du får det bästa lånet för just dig, och vi får provision från den bank som du väljer. På så vis är vår tjänst alltid helt gratis för dig som kund. Självklart är vår jämförelse helt oberoende. Observera också att en ansökan aldrig är bindande. Du kan när som helst välja att inte fullfölja.

Ansök om lån här!

Du kan via denna tjänst omförhandla dina existerande privatlån. Du fyller då i uppgifter om dina existerande lån och bankerna ger dig ett erbjudande om vad de kan erbjuda dig för villkor om du samlar lånen hos dem. När du sedan ska lösa lånen kan i vissa fall den nya aktören hjälpa dig eller så löser du det på egen hand.

Ansök om lån här!

Om du av någon anledning vill göra en till ansökan om privatlån måste du vänta fem kalenderdagar från att du har gjort en ansökan tills du kan göra en ny. Det är dock inte att rekommendera att göra flera ansökningar på kort tid. Tänk igenom hur mycket du behöver låna och om du tror att du behöver en medsökande innan du skickar in din ansökan.

Ansök om lån här!

Räntan betalas på förfallodagen, oftast är detta i slutet av varje månad.

Ansök om lån här!

Du har rätt att när som helst under lånetiden betala tillbaka lånet i förtid eller om du önskar betala av extra pengar någon månad. Det kostar dig ingenting extra. Om du vill lösa lånet i förtid så kontaktar du bara dn bank så hjälper de till.

Ansök om lån här!

Att jämföra alla olika banker på egen hand kan vara mycket tidskrävande och krångligt. Att komma ihåg också är att varje gång man ansöker om ett privatlån hos en bank eller annan långivare så görs en kreditupplysning på dig vilket kan försämra din kreditvärdighet om det görs ofta. Detta kan sen göra det svårare för dig att få ett lån beviljat och kan då även minska dina chanser till att få bra ränta och lånevillkor.

Ansök om lån här!

Endast en kreditupplysning registreras i ditt register hos UC när du gör en låneansökan via Spara.com.

Ansök om lån här!

Du får i princip låna till vad du vill- Några exempel kan vara: för att fixa till sommarstugan eller att renovera badrummet, kanske åka på en semester eller kanske för att lösa andra mycket dyrare lån och krediter och samla ihop alla lån till ett billigare lån.

Ansök om lån här!

Ja pensionärer får också ansöka. Inkomsten du skall ange i formuläret är pensionen du får varje månad före skatt.

Ansök om lån här!

Du kan själv välja hur lång återbetalningstid du önskar. Allt från 1 till 15 år. Om du lånar en mindre summa kan det vara bättre att ha en kort återbetalningstid. Det totala beloppet blir dock större ju längre återbetalningstiden är.

Ansök om lån här!

Det är alltid bra att jämföra villkoren man erhåller från många olika banker. När du söker lån via Spara.com så tas det bara en (1) UC. Spara är ingen bank. Vi önskar er de bästa villkoren på olika lån och låter därför många banker slåss om dig som kund. Säg hej då till dåliga villkor på dina lån. Välj lägsta räntan och börja spara pengar.

Ansök om lån här!

Ansök om lån – Kostnadsfritt!

Så fungerar det

Banker som jämförs

Hitta ett lån som passar dig bäst

Privatlån Jämför privatlån från svenska banker och finansbolag för att hitta den lägsta räntan och de allra bästa villkoren. Kanske har du köpt saker på dyr avbetalning eller har många dyra krediter? Då kan du sänka dina månadsbetalningar genom att du samlar alla dina smålån till ett större privatlån med lägre ränta. På spara.com gör du ett enklare val! Privatlån är ett enkelt lån, normalt med belopp på upp till 350.000 kr där man inte behöver någon säkerhet. Det förekommer att man kan låna upp till 500.000 kr men det är endast hos ett fåtal banker. Lånet kan återbetalas på 1-15 år och man kan när som helst göra extra inbetalningar eller betala av hela skulden med en enda betalning, utan att behöva betala återstående ränta. Villkoren för lånet kan variera mellan olika långivare. Välj det bästa erbjudandet och börja spara pengar nu. Ansök redan idag!

Samla lånen Flytta? Skaffa sommarstuga? Om du ska skaffa ett bolån eller om du vill hitta ett bättre lån än det du redan har? Vi jämför så du kan kan se var du finner den bästa officiella räntan. Välkommen till spara.com, här jämför vi minst ca 20 bankers olika räntenivåer för lån! Jämför låneräntor från både de lite större bankerna och även uppstickarna. Hitta din lägsta boränta och börja spara tusentals kronor varje år. Samla lån – lös in dina dyra lån och krediter här!

Billån Går du i bilköpartankar? Att köpa en bil är en stor investering för många. En bil betyder frihet och kan också vara en nödvändighet för andra. Spara.com hjälper dig att hitta ett billigt bra billån när du behöver köpa en ny eller begagnad bil – helt enkelt det enklaste sättet att hitta Sveriges billigaste billån. Vi jämför bankernas erbjudanden för billån och ser till att du hittar en bra finansiering – helt kostnadsfritt och utan åtagande. Du kan sedan använda pengarna som insats till ett bilköp. På så sätt kan du enkelt låna upp till 500 000 kr och du behöver inte använda bilen som säkerhet för lånet. Oavsett vilken bil man köper är det inte ofta man har råd att betala för hela bilen kontant, i alla fall om man vill ha en riktigt bra bil. Gör därför som de flesta andra, ta ett billån. Jämför billån här!

Här kan du jämföra kreditkort, betalkort, bensinkort och hitta det bästa för dig!
Jämför korten från de olika kortutgivarna och se till att finna det som passar dig och spara pengar idag! Jämför kreditkort här!